CONSULT en TARIEVEN

CONSULT

Hoe verloopt een consult?

Het eerste consult bestaat uit een uitgebreid intake-gesprek, gevolgd door een acupunctuur behandeling en/of een Chinese kruidenvoorschrift, al naar gelang de diagnose. Tijdens de intake neem ik ruimschoots de tijd om te horen wat uw klachten zijn en om vragen te stellen. Ook wordt uw pols gevoeld en uw tong bekeken. (gelieve uw tong NIET van te voren te schrapen!). Op deze manier kan een zo goed mogelijk beeld gevormd worden van uw gezondheidssituatie. Aan de hand hiervan wordt een Chinese diagnose gesteld en wordt een bijbehorend behandelplan opgesteld. Het uitvoeren van een behandeling kan met acupunctuur, Tuina, Chinese Kruidentherapie of een combinatie zijn. De diagnose en het behandelplan worden met u besproken.

Op basis van de diagnose krijgt u mogelijk ook een advies op gebied van voeding of life-style.

 

 

Hoe lang duurt een consult?

Intake en eerste behandeling: ongeveer 2 uur   : € 85

Vervolgbehandeling: 60 minuten       : € 65

Cupping / Tuina: per 30 minuten:   : €35

 

Bij voorkeur ter plaatse met PIN betalen ( factuur wordt u toegestuurd).

 

WIJZIGEN of ANNULEREN van afspraak.

Gemaakte afspraken kunt u tot 24 uur van te voren kosteloos annuleren, daarna wordt het consulttarief in rekening gebracht.

U kunt telefonisch, per Whatsapp-bericht of per email uw afspraak wijzigen/annuleren.

 

VERGOEDING ZORGVERZEKERAAR

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van uw aanvullend pakket.

Een verwijsbrief van de huisarts is niet noodzakelijk.

Ik ben aangesloten bij de NVA ( Nederlandse Vereniging voor acupunctuur (zie: www.acupunctuur.nl voor meer informatie). Deze beroepsvereniging stelt hoge kwaliteitseisen aan de therapeuten die daarbij aangesloten zijn en stelt ook eisen aan bij- en nascholingen. De NVA heeft met vrijwel alle zorgverzekeraars afspraken over vergoedingen. Bezoek www.zorgwijzer.nl voor een overzicht van zorgverzekeraars die behandelingen vanuit de aanvullende verzekering vergoeden onder de noemer ‘alternatieve geneeswijzen/alternatieve zorg’ op basis van de erkenning van de NVA.

Of zie onder de knop ‘Vergoedingenoverzicht’ op de NVA website( www.acupunctuur.nl) direkt wat uw zorgverzekeraar vergoedt.