Over mij

Acupunctuurpraktijk To the Point is van Lisa du Fossé – Beun.

Ik ben gediplomeerd acupuncturist en Tuina-therapeut. Daarnaast ben ik verpleegkundige en al sinds 1988 werkzaam in de zorg. Door het volgen van een opleiding voor Shiatsutherapie ben ik in aanraking gekomen met de Chinese Geneeskunde. Deze vorm van geneeskunde boeit mij ten zeerste, vooral omdat het een holistische geneeskunde is. De Chinese geneeskunde beschouwt de mens als deel van het grotere geheel en gaat er van uit dat lichaam en geest één geheel zijn en elkaar wederzijds beïnvloeden. Ook de relatie met de direkte omgeving én met het grotere geheel hebben invloed op de mens en zijn gezondheid. Dit geldt ook voor invloeden van het klimaat, emoties of door voeding. Het bestuderen van de Chinese geneeskunde werpt een ander licht op ziekte en gezondheid. Het gaat niet om het bestrijden van alleen symptomen, maar er wordt gekeken welke verstoring er ten grondslag ligt aan het ontstaan van de klachten en de behandeling is er op gericht om de balans weer te herstellen, zodat klachten verholpen kunnen worden. Chinese Geneeskunde is een op zich zelf staand systeem waarmee klachten behandeld kunnen worden, maar het kan zéker ook hand in hand gaan met een behandeling in de reguliere geneeskunde, of ondersteunend werken. Een mooi voorbeeld hiervan is het feit dat ik in mijn praktijk binnen het Gezondheids Centrum Antonius direkt samen kan werken met andere disciplines in de zorg.

Enkele specialisaties die ik gevolgd heb zijn acupunctuur voor kinderen, Auriculotherapie (ooracupunctuur) en Effectief Pijn bestrijden met acupunctuur.

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA) waardoor het mogelijk is om uw acupunctuurbehandelingen te declareren bij uw zorgverzekeraar. Deze worden gedeeltelijk of geheel vergoed bij een aanvullend pakket ( zie uw polis voor nadere specificaties).

 

De praktijk is gevestigd in Gezondheids Centrum Antonius , Pastoor van Genklaan 6 te Oostburg. ( begane grond, bij de receptie rechtdoor lopen)

U kunt terecht op de volgende tijdstippen:

Maandag:  13.00 – 17.00 ( behandelkamer 01 Podo Valerie Derumeaux)

Dinsdag:     8.30 – 12.30 ( behandelkamer 01 Podo Valerie Derumeaux)

Donderdag: 8.30 – 12.30 ( behandelkamer osteopaat Martine de Vos)

Vrijdag:       8.30 – 12.30 ( behandelkamer osteopaat Martine de Vos)

Andere tijdstippen:

Indien géén van deze tijdstippen u passen kunt u terecht in mijn praktijkruimte in het oude Postkantoor aan de Grote Beer 5 te Oostburg ( via het grote hek, door de rode deur). Dit gebouw is helaas niet rolstoel toegankelijk.

Lisa du Fossé – Beun.

Gediplomeerd acupuncturist en Tuina-therapeut

Ik ben gediplomeerd acupuncturist en Tuina-therapeut. Daarnaast ben ik verpleegkundige en al sinds 1988 werkzaam in de zorg. Door het volgen van een opleiding voor Shiatsu-therapie ben ik in aanraking gekomen met de Chinese Geneeskunde.

CONTACT