Over mij

Acupunctuurpraktijk To the Point is van Lisa Beun.

Ik ben opgeleid in meerdere disciplines binnen de Chinese Geneeskunde:  acupunctuur, Chinese kruiden (herbalist) en tuina. Daarnaast ben ik gediplomeerd verpleegkundige en sinds 1988 werkzaam in de zorg. Door het volgen van een opleiding voor Shiatsutherapie ben ik in aanraking gekomen met de Chinese Geneeskunde. Deze vorm van geneeskunde boeit mij ten zeerste, vooral omdat het een holistische geneeskunde is.

De Chinese geneeskunde beschouwt de mens als deel van het grotere geheel en gaat er van uit dat lichaam en geest één geheel zijn en elkaar wederzijds beïnvloeden. Ook de relatie met de direkte omgeving én met het grotere geheel hebben invloed op de mens en zijn gezondheid. Dit geldt ook voor invloeden van het klimaat, emoties of door voeding.

Het bestuderen van de Chinese geneeskunde werpt een ander licht op ziekte en gezondheid. Het gaat niet om het bestrijden van alleen symptomen, maar er wordt gekeken welke verstoring er ten grondslag ligt aan het ontstaan van de klachten en de behandeling is er op gericht om de balans weer te herstellen, zodat klachten verholpen kunnen worden.

Chinese Geneeskunde is een op zich zelf staand systeem waarmee klachten behandeld kunnen worden, maar het kan zéker ook hand in hand gaan met een behandeling in de reguliere geneeskunde, of ondersteunend werken.

Enkele specialisaties die ik gevolgd heb zijn acupunctuur voor kinderen, Auriculotherapie (ooracupunctuur) en Effectief Pijn bestrijden met acupunctuur.

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA) waardoor het mogelijk is om uw acupunctuurbehandelingen te declareren bij uw zorgverzekeraar. Deze worden gedeeltelijk of geheel vergoed bij een aanvullend pakket ( zie uw polis voor nadere specificaties).

 

Locatie & openingstijden:

De praktijk is gevestigd in de Volderstraat 23 te Oostburg.
De praktijk is op de begane grond en dus toegankelijk voor minder-validen en rolstoelgebruikers.
Openingstijden: Dagelijks ( behalve in het weekend) EN OP AFSPRAAK. ( via het contactformulier of op 06-15337031)

Lisa Beun.

Gediplomeerd acupuncturist Herbalist en Tuina-therapeut

Ik ben gediplomeerd acupuncturist, Herbalist en Tuina-therapeut. Daarnaast ben ik verpleegkundige en al sinds 1988 werkzaam in de zorg. Door het volgen van een opleiding voor Shiatsu-therapie ben ik in aanraking gekomen met de Chinese Geneeskunde.

CONTACT